Kjøkkenveien- Fra jord til bord

Museene i Akershus

Skårer gård på Lørenskog

 

Dette kjøkkenet presenterer tidsepoken 1950-1970. Det formidles med objekter og kjøkkenutstyr fra museets samling. Det er råvarer til maten i torget, det er et stort kjøkken å tilberede maten og to store langbord til felles måltid. Tre langbord med benker sørger for spiseplass til 36 personer.

 

Prosjektleder Anniken Hesselberg sier:

På matmarked vil vi presentere verdens basisvarer potet, mais, ris og korn. Fellesnevneren for alle i verden er at vi, til en viss grad, har tilgang til et stivelsesrikt matprodukt som vi bearbeider til en form for brød, lefse eller grøt. Vi ønsker å trekke frem likhetene mellom de ulike matkulturene uten at det blir en fremstilling av «oss og de andre» og på den måten vise at vi alle har nettopp dette til felles, uavhengig av språk og etnisitet. Samtidig vil Lørenskogs nære lokalhistorie være viktig, da tenker vi først og fremst på mataukkulturen.

På kjøkkenet skal vi invitere til matlagingskurs med temaer som fermentering, hermetisering, surdeig, takkebakst med mer. Skolehagen skal også bruke kjøkkenet som en del av formidlingen. Lokalene kan også brukes til så mye mer. Vi drømmer om boklanseringer, foredrag og poesikvelder!

 

 

Kjøkkenet er bygget av Snekkermester Frode Bjerke

Benker og bord av Snekker Gunnar Ausland

Kuratorer er Kirsten Linde og Helga Stangeby

Prosjektleder er Anniken Hesselberg

Direktør for MIA er Cecilie Øien

82292083_2596114904038218_6329044038837678668_o.jpg